Wat staat er op het programma?

9:00 - 12:30 - inspiratie: In de voormiddag vertellen leerkrachten hoe ze de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (of Sustainable Development Goals, SDG's) een plaats geven in hun scholenband. Daarna is er de mogelijkheid om vragen te stellen of dieper in te gaan op bepaalde thema's en activiteiten.

12:30 - 13:30: Lunch - deze is gratis, maar gelieve hieronder aan te duiden of je al dan niet mee-eet.

13:30 - 16:30: Na de middag gaan we in dialoog met onderwijsexperts uit Zuid-Afrika en Vietnam, voor een boeiende uitwisseling rond meertaligheid. 

Wie er op maandag niet bij kan zijn maar toch graag in gesprek gaat met onze internationale gasten, kan hen op woensdag 18 of donderdag 19 november ook ontmoeten op de leerweek van eNSPIRED.

Praktisch

Het vormings- en ontmoetingsmoment vindt plaats in de Pianofabriek, Fortstraat 35 in Sint-Gillis (Brussel), op wandelafstand van het station Brussel-Zuid en metrohalte Sint-Gillis Voorplein.

Deelname aan de vorming is gratis; we voorzien een plaatsje voor jou na inschrijving (deadline 9 maart) via het formulier hieronder. Breng je collega's mee? Vul onder 'inschrijvingen' dan in met hoeveel jullie komen, jezelf inclusief. Kom je alleen? Dan is '1' het juiste antwoord.

Schrijf je hier in

Lunch je mee?

Wat is een scholenband?

Duurzame samenwerking

Een scholenband is een gelijkwaardige, wederkerige samenwerking tussen een Vlaamse school en een school in het Zuiden, met als ambitie duurzaam te evolueren en samen te werken rond een aantal educatieve doelstellingen.

Meer informatie

Hoe begin je eraan?

De verschillende ketens van de ketting

Met je scholenband tot een succesvolle, gelijkwaardige samenwerking komen is niet evident. Ontdek hier enkele tips om tot een duurzame samenwerking te komen.

Meer informatie