In november 2020 kwamen meer dan 40 leerkrachten, directieleden en medewerkers van educatieve organisaties uit zes verschillende landen en betrokken bij een scholenband virtueel samen. Een online uitwisseling over hoe ze de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (of Sustainable Development Goals, SDG's) een plaats geven in hun scholenband, en hoe ze online blijven uitwisselen in een periode waarin fysiek uitwisselen moeilijk is. Herbekijk hier de presentaties en laat je inspireren! 

 

Een scholenband die de SDG's al jaren in hun uitwisseling integreert, is die tussen het GO! Technisch Atheneum Keerbergen en Jaime Roldos Aguilera, een technische school in Ecuador. Steven is directeur van de Belgische school en vertelt over de activiteiten die ze samen deden rond de SDG's.

Antony is de onderdirecteur van Don Bosco Puducherry, een secundaire school in India. Hij vertelt hoe hun school is overgestapt naar online onderwijs, hoe de leerkrachten en leerlingen met elkaar in contact zijn gebleven en hoe ze van plan zijn om dezelfde methoden te gebruiken om online uit te wisselen met hun partnerschool.

Louis en Anneleen, leerkrachten van respectievelijk G.S. Rosa Mystica in Rwanda en OLVC Bevegem, vertellen hoe zij hun plannen voor dit schooljaar hebben moeten wijzigen. Een fysieke uitwisseling zou een belangrijk onderdeel van hun actieplan zijn geweest, maar dat is nu uiteraard niet mogelijk.