Vandaag, op de internationale dag van de leerkracht, worden leerkrachten wereldwijd in de bloemetjes gezet. Met Studio Globo kan je ook dit jaar deelnemen aan de actie ‘Saved by the bell’, waar leerlingen en leerkrachten letterlijk laten horen dat elk kind en elke jongere, waar dan ook ter wereld, recht heeft op kwaliteitsvol onderwijs. Daarvoor maken Vlaamse scholen vandaag extra veel lawaai op de speelplaats en laten ze hun schoolbel extra luiden.

Bij het GO! Atheneum Mariakerke stond de actie vorig jaar helemaal in het thema van hun scholenband met Saint Mary's High School in Rwanda. “Met onze actie willen we de aandacht vestigen op het belang van onderwijs voor iedereen omdat we willen dat de kinderen beseffen dat naar school gaan niet overal ter wereld evident is.

Heb jij ook dit jaar deelgenomen aan de actie ‘Saved by the bell’ en je scholenband zo in de kijker gezet? Laat het ons dan zeker weten en wie weet verschijnt jouw actie binnenkort op onze website als inspirerende activiteit!