Vandaag, op de internationale dag van de leerkracht, worden leerkrachten wereldwijd in de bloemetjes gezet. Met Studio Globo kan je ook dit jaar deelnemen aan de actie ‘Saved by the bell’, waar leerlingen en leerkrachten letterlijk laten horen dat elk kind en elke jongere, waar dan ook ter wereld, recht heeft op kwaliteitsvol onderwijs. Daarvoor maken Vlaamse scholen vandaag extra veel lawaai op de speelplaats en laten ze hun schoolbel extra luiden.

Bij het GO! Atheneum Mariakerke stond de actie vorig jaar helemaal in het thema van hun scholenband met Saint Mary's High School in Rwanda. “Met onze actie willen we de aandacht vestigen op het belang van onderwijs voor iedereen omdat we willen dat de kinderen beseffen dat naar school gaan niet overal ter wereld evident is.

Heb jij ook dit jaar deelgenomen aan de actie ‘Saved by the bell’ en je scholenband zo in de kijker gezet? Laat het ons dan zeker weten en wie weet verschijnt jouw actie binnenkort op onze website als inspirerende activiteit!

Wat is een scholenband?

Duurzame samenwerking

Een scholenband is een gelijkwaardige, wederkerige samenwerking tussen een Vlaamse school en een school in het Zuiden, met als ambitie duurzaam te evolueren en samen te werken rond een aantal educatieve doelstellingen.

Meer informatie

Hoe begin je eraan?

De verschillende ketens van de ketting

Met je scholenband tot een succesvolle, gelijkwaardige samenwerking komen is niet evident. Ontdek hier enkele tips om tot een duurzame samenwerking te komen.

Meer informatie