Maak kennis met een van de zeer betrokken leerkrachten op ons S-Cool-Links platform: Lindelani Mvelase. Lindelani is al meer dan 10 jaar leerkracht natuurwetenschappen op de Buhlebemfundo Secondary School in Durban, Zuid-Afrika en coördinator van de Buhlebemfundo Environmental Club. 

In deze club wordt een groep zeer geëngageerde leerlingen aangespoord en ondersteund om milieu-en klimaatacties uit te voeren in de school en de nabijgelegen gemeenschap (project-based learning). De club begon als een recycleclub, maar is uitgegroeid tot iets groters. Enkele activiteiten van de club zijn boomplantacties, opruimen van strandafval en bewustzijnscampagnes middels kunst (poster design, zang en drama).

Lindelani Mvelase

Via S-Cool-Links vroeg Lindelani een mini-subsidie aan voor een schooltuinenproject dat hij samen met de environmental club beheert. Met deze schooltuin willen Lindelani en zijn club de school en gemeenschap wijzen op het belang van groen en biodiversiteit voor het klimaat,  het beperken van de ecologische voetafdruk door lokale en biologische gewassen te eten en minder kwetsbaar te zijn voor de gevolgen van klimaatverandering door in de eigen voedingsbehoefte te kunnen voorzien.

 S-Cool-Links dient een verbinding tussen leerkrachten over de grenzen heen. Het geeft ons een manier om in contact te staan en onze kennis en ideeën rond klimaatonderwijs met elkaar te delen en daarbij rekening te houden met verschillende perspectieven.
- Lindelani Mvelase

Inmiddels kreeg Lindelani een tweede mini-subsidie goedgekeurd om zijn schooltuinenproject uit te breiden.

Wil jij net als Lindelani ook deel uitmaken van een internationale gemeenschap van leerkrachten voor klimaatonderwijs, surf dan naar www.s-cool-links.org en maak een gratis account aan.